Pieter Jacobszstraat 25 AMSTERDAM

Deze woning is verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Herenhuis
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1763
Ligging  :  In centrum
Woonoppervlakte  :  114 m²
Inpandige ruimte  :  8 m²
Perceeloppervlakte  :  36 m²
Inhoud  :  384 m³
Totaal aantal kamers  :  6
Aantal slaapkamers  :  5
Parkeergelegenheid  :  parkeervergunningen
Overige ruimte  :  toilet, tochtportaal, stookruimte, berging
Omschrijving:
ENGLISH translation see below.

In letterlijk 'hartje-Amsterdam', tussen De Nes en de Oudezijds Voorburgwal gelegen geheel woonhuis, in nagenoeg autovrij straatje (laden en lossen voor de deur kan), op ca 100 meter van de Dam!
Dit Rijksmonumentale huis bevindt zich in het oudste deel van Amsterdam en staat op eigen grond (dus geen erfpacht-gedoe!).
De prachtige klokgevel heeft fraaie versieringen en ook in de woning zijn diverse monumentale details terug te vinden, zoals de balkenplafonds, authentieke roedeverdeling in alle raampartijen, houten versieringen en een fraaie tegelvloer op een deel van de begane grond vloer.
Kortom, een sfeervolle woning met de mogelijkheid om, over 4 woonlagen verdeeld, te wonen op een unieke stek!

Gebruiksoppervlakten:
Wonen ca.: 114 mē
Overige inpandig: 8 mē
Perceelopp. ca.: 36 mē

Globale indeling:
Begane grond:
Entree, tochtportaal, lichte woon-/eetkamer met bergruimte aan de voorzijde, waarin zich tevens de meters van elektra, gas en water bevinden. De vloer is deels voorzien van fraaie houten delen, dan wel authentieke tegels in fraai patroon. Er zijn inbouw kasten aanwezig, voorzien van fraai houten snijwerk. In de aanbouw aan de achterzijde van de woning bevindt zich de keuken, voorzien van afzuigkap, inbouwoven en inbouw gaskookplaat. In het plafond boven de keuken zorgt een grote dakkoepel voor veel daglichttoetreding. Het 'petit-toilet' bevindt zich aansluitend aan de keukenruimte.
In de woon-/eetkamer is de authentieke trap geplaatst.

Eerste verdieping:
Trapopgang, aan straatzijde bevindt zich een slaapvertrek, zo ook aan de achterzijde van de woning. De kamer aan de achterzijde heeft een ingebouwde kast en een (niet meer functionerende) schouw.

Tweede verdieping:
Aan de straatzijde bevindt zich een royale slaapkamer met bedstee, aan de achterzijde bevindt zich op deze etage de moderne ruime badkamer voorzien van douche, ligbad, toilet, dubbele wastafel en een vaste kastenwand waarachter zich de wasmachine- en drogeraansluiting bevinden alsmede de CV installatie.

Derde verdieping:
Ook op deze verdieping zijn twee (slaap-)kamers aanwezig. Beide kamers bevinden zich onder de nok van het pand en in beide kamers zijn de spanten in het zicht gehouden.
In de slaapkamer aan de achterzijde is tevens een vide geconstrueerd, waardoor meer leefruimte is gerealiseerd. In deze kamer is eveneens een dakkapel aanwezig.
Tussen de kamers bevindt zich op de overloop een kleine dakkapel, die voor daglichttoetreding zorgt.

Bijzonderheden:
* De woning is bij uitstek geschikt voor STUDENTEN KAMER VERHUUR
* Momenteel wonen zijn de 5 aanwezige slaapvertrekken verhuurd aan studenten.
Bij verkoop wordt de woning in principe leeg opgeleverd. Ook bestaat de mogelijkheid om de huurovereenkomsten
te continueren. Huidige huurinkomsten zijn op aanvraag beschikbaar
* Vernieuwde elektrakast, 7 groepen en aardlek
* De mastiek dakbedekking is in 2015 aangebracht
* CV installatie Vaillant HR 2004
* Het pand komt al voor in de verponding van 1763

Ligging:
Vlakbij veel winkels waaronder het gloednieuwe Hudson Bay en de 'gouwe ouwe' Bijenkorf. Horeca uit alle windstreken op loopafstand.
De Pieter Jacobszstraat is uitstekend bereikbaar middels openbaar vervoer, het Centraal Station is bereikbaar binnen 10 wandelminuten. Met de auto is de woning bereikbaar via de Prins Hendrikkade, Valkenburgerstraat of Wibautstraat. Parkeermogelijkheden zijn in de garage Bijenkorf en op korte termijn in de nu in aanbouw zijnde garage onder het Rokin.

English translation:
In the 'heart of Amsterdam', between the 'Nes' and the 'Oudezijds Voorburgwal', this house is situated in an almost car-free street, about 100 meters distance from the Dam Square!
This national monument is situated in the oldest part of Amsterdam, you have full ownership of the underground, no lease-hassle!
The bellshaped facade has beautiful decorations and also inside the house there are various monumental details, such as the beamed ceilings, authentic frameworks in the windows, wooden ornaments and a beautiful tile floor on part of the ground floor.
In short, a cozy house with the possibility of living on a unique spot divided over 4 floors!

Usage areas:
Living area approx.: 114 mē
Storage area inside approx.: 8 mē
Plot approx.: 36 mē
Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Roeland Hillen
Tel: 0641524343
Email: hillen@raad-huis.nl

Raadhuisplein 2, 1391 CV Abcoude
Telefoon: 0294-282940
E-mail: info@raad-huis.nl
Internet: www.raad-huis.nl