Gein-Noord 63 Abcoude

Vraagprijs € 2.290.000 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Woonboerderij
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1784
Ligging  :  Aan rustige weg, aan vaarwater, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  460 m²
Externe bergruimte  :  109 m²
Perceeloppervlakte  :  6.960 m²
Inhoud  :  1.229 m³
Totaal aantal kamers  :  9
Aantal slaapkamers  :  6
Parkeergelegenheid  :  Vrijstaand hout, carport
Overig parkeren  :  openbaar parkeren
Overige ruimte  :  provisieruimte
Omschrijving:
Een prachtige parel aan rivier het Gein........werkelijk niets teveel gezegd!
Rust, groen, vrijheid, luxe en ruimte ...deze kernwoorden zijn hier zeker op zijn plaats.
Een super idyllische plek, direct 'onder de rook van Amsterdam'!

Dit in 2004 zeer smaakvol gerenoveerde Rijksmonument met de naam 'Vredelust' uit 1784 omvat een perceel van ca. 7000 m2, omzoomd door uitgestrekte weilanden en grenzend aan de langsstromende rivier 't Gein.
Op het erf bevindt zich de voormalige dwarshuisboerderij, in gebruik als luxe royale woning, deze wordt geflankeerd door een royale nieuw gebouwde schuur met een luxe gastenverblijf en door een tweede bijgebouw waar het mogelijk is om een paard, een ezel of enkele schapen te stallen. In beide bijgebouwen is eveneens overdekt parkeren mogelijk voor 3 voertuigen en is er volop bergruimte aanwezig.

De smaakvol aangelegde tuin is prachtig volgroeid. Aan de voorzijde van de woning staan 4 fraaie volwassen lei-lindes, er bevinden zich veel buxushagen, mooie rozen op stam, klimrozen en bloeiende vaste beplanting.
De privé gesitueerde terrassen zijn alle voorzien van mooie oude klinkers en het erf is voorzien van een fraaie grindlaag. In de schapenwei bevindt zich de oude waterput uit 1784 en hebben de schapen een heuse kluunbrug om over een kleine waterpartij te komen.

Gebruiksoppervlakten:
Wonen ca.: 460 m² (inclusief gastenverblijf)
Overige inpandig ca: 46 m²
Gebouw gebonden buitenruimte ca: 92 m²
Externe bergruimte: 109 m²
Inhoud woonboerderij, inclusief kelder: 1229 m3
Inhoud gastenverblijf: 441 m3
Perceelopp. ca.: 6960 m²

Globale indeling van de woonboerderij op de begane grond:
Entree aan de zuidwestzijde van 'Vredelust'. Zeer royale hal met karakteristieke binten, garderoberuimte, ruime toiletruimte met voorportaal en 'n afgesloten bergkast waarin zich tevens een uitstort-gootsteen bevindt. Bordestrap naar de eerste verdieping. De vloer in de hal is voorzien van fraai hardsteen en comfortabele vloerverwarming.
Vanuit de hal heeft u toegang tot zowel de ruime woonkeuken als de zeer royale woonruimte in de voormalige deel.

De geweldige woonkeuken bevindt zich in het tussenhuis, met aan beide zijden vrij uitzicht over de weilanden.
De woonkeuken is opgedeeld in een keuken- en een eetgedeelte.
De prachtige handgemaakte eiken keuken is voorzien van een hardstenen blad en heeft diverse inbouw-apparatuur, waaronder een vaatwasser, een luxe en fraai 5-pits Lacanche fornuis met 2 ovens, grill en coup-de-feu-plaat een koelkast en vriezer.
De vloer in het keukengedeelte is voorzien van hardsteen en heeft vloerverwarming.
Het ruime eetgedeelte, voorzien van brede eikenhouten vloerdelen, is gesitueerd aan de zuidwestzijde van de woonboerderij en heeft fantastisch uitzicht over de schapenwei.
De keuken-/eetkamer wordt mede verwarmd middels een fraaie, optimaal renderende Finse speksteenkachel, die thans met hout van eigen bomen wordt gestookt.

Vanuit de keuken zijn de twee opkamers in het voorhuis bereikbaar. Deze worden gescheiden door de oorspronkelijke toegangshal van de boerderij. In deze hal bevindt zich dan ook de goed uitgeruste meterkast.
Beide opkamers zijn zeer goed te gebruiken als slaapkamer. Op dit moment is één van de kamers in gebruik als werkkamer voorzien van fraaie oude houten deuren met authentiek houten beslag. De andere kamer is thans in gebruik als televisiekamer en is voorzien van een gezellige gietijzeren houtkachel. Een van de trappen naar de opkamers wordt geflankeerd door de fraaie originele 'witjes' voorzien van blauwe beschilderingen.

De zeer royale woonkamer bevindt zich in de voormalige deel en heeft een afmeting van 96 m2. Opvallend is de hoogte van 6 meter, de zichtbare sporenkap en fraaie oude binten, die deze woonkamer een intieme sfeer geven. Dit wordt mede veroorzaakt door de aanwezigheid van een tweede fraaie Finse speksteenkachel, die voor veel comfort en gezelligheid zorgt. Diverse fraaie oude stalramen geven het daglicht kans om binnen te treden. De voormalige staldeuren zijn voorzien van glas en hoog in de achtergevel is een fraai authentiek rozetraam geplaatst.
De vloer in de deel is voorzien van brede eikenhouten vloerdelen.

Middels een tussenhal met veel bergings-mogelijkheden, kunt u vanuit de deel eveneens de woonkeuken bereiken.

Kelder:
Vanuit de woonkeuken is de ruime gewelvenkelder bereikbaar, die onder het gehele voorhuis gelegen is. Daglicht toetreding middels de oude fraaie ramen met luiken. Hier is meer dan voldoende koele opslagruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld de appels en peren uit eigen boomgaard.

Eerste verdieping:
Vanuit de entreehal bereikt u middels een fraaie eikenhouten bordestrap de ruime overloop op de verdiepingsvloer. Aan de rechterzijde van deze overloop bevindt zich een royale slaapkamer, die is gesitueerd boven de deel.
De sfeervolle sporenkap geeft deze kamer een zeer intieme sfeer, ondanks de fijne nokhoogte. Ook hier is de vloer van fraaie eikenhouten delen vervaardigd.
Aan de linkerzijde van de overloop bevindt zich een waskamer met aansluitingen voor wasmachine, droger en er is meer dan voldoende ruimte voor kasten en een strijkinstallatie. Tevens is hier een fijne slaapkamer en een afgesloten royale walk-in-closet.
De ruime moderne badkamer is voorzien van een bad, separate douche, dubbele wastafel en hangend toilet.
De vloer is voorzien van fraaie tegels en is vanzelfsprekend comfortabel verwarmd.
Met een klein trapje naar boven alwaar zich de masterbedroom bevindt. Deze slaapkamer bestrijkt de gehele breedte van het voorhuis en ademt de authentieke sfeer van weleer. De originele houten vloer en het fraaie dakbeschot dragen daar zeker aan bij.
Deze slaapkamer heeft een dakkapel; tevens geven twee Velux-dakramen sfeervolle daglichttoetreding.
De nok van het dak (ruim 4 meter hoog!) is in het zicht gehouden waardoor dit met recht ook een masterbedroom genoemd mag worden.

Globale indeling bijgebouw met gastenverblijf:
Het bijgebouw (2010) is gebouwd van massief eikenhout met pen-/gat-verbindingen en bestaat uit een aantal vertrekken die met elkaar verbonden zijn onder 'n fraai, met oude pannen gedekt, zadeldak.
Toetreding via de hal.
Aan de linkerzijde het luxe gastenverblijf; een fantastisch ruime (woon)kamer, aansluitend een fraaie moderne badkamer voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel, vervaardigd van een oude hardstenen voederbak.
De woon- en badkamer hebben een gezamenlijke oppervlakte van ca. 80 m2 èn zijn geheel voorzien van klinkervloer met vloerverwarming.
Een trap in de woonkamer leidt u naar de verdieping alwaar zich een royale slaapkamer bevindt van eveneens ca. 30 m2. Voorts is er een afgesloten berging van ca. 13 m2 èn een (werk)schuur.
Het is mogelijk de auto's overdekt te parkeren onder het dak èn vanaf het overdekte terras (met terrasverwarming!) aan de achter(zuid)zijde heeft u fantastisch uitzicht over de weilanden vanuit uw (lig)stoel.

Globale indeling Garage/stal:
De stal-/houtschuur (2010) is opgebouwd van Douglas hout en heeft een lengte van ruim 12 meter.
Hiervan is bijna 4 meter een open overkapping waaronder voertuigen geplaatst kunnen worden en ruim 8 meter een stal-/bergruimte, beide ruimten zijn voorzien van geïsoleerde vloeren met klinkerbestrating.
Over de volle diepte en breedte van dit gebouw bevindt zich een vliering.De berging-/stalruimte is toegankelijk via fraaie staldeuren, die ook half opengezet kunnen worden. Er is dan ook mogelijkheid voor het houden van enkele boerderij-dieren. Daarnaast is er dan nog volop berging aanwezig onder dit dak! Bijzonderheid is dat deze schuur geheel gebouwd is met zogenaamde pen-/gat-verbindingen en ook is voorzien van vloerisolatie en vanzelfsprekend water- en elektra-aansluitingen.

Bijzonderheden:
* Bij de zorgvuldige restauratie is naast het behoud van originele details, gebruik gemaakt van prachtige authentieke
bouwmaterialen, die de fijne sfeer van Vredelust van oudsher voelbaar houden!
* De restauratie heeft plaatsgevonden met luxe afwerking op alle onderdelen
* De woonboerderij en het gastenverblijf hebben beide een eigen CV installatie: woonboerderij 2004/gastenverblijf 2011
* De tuin rondom de boerderij is voorzien van drainage
* De windveer is in 2016 voorzien van nieuwe loodslabben
* Op Vredelust wordt met propaangas gestookt en gekookt
* Aangesloten op Gemeentelijke riolering
* Woonboerderij is afwisselend voorzien van Monumentenglas, veiligheidsglas en dubbele beglazing

Ligging:
Abcoude heeft een optimale verkeersontsluiting (A2), div. busverbindingen, een NS-treinstation en is zeer gunstig gelegen t.o.v. het bruisende Amsterdam (20 autominuten), Utrecht (ca. 25 minuten) en Schiphol (15 minuten). Abcoude ligt op fietsafstand van het AMC, IKEA en de Amsterdam Arena.
Het gezellige, oude dorp heeft vele winkels, sportvoorzieningen (o.a. voetbal, hockey, tennis, 27 holes golfbaan en watersport mogelijkheden) en vier lagere scholen. Er zijn diverse restaurants, er zijn kinderopvang-
mogelijkheden en er is zelfs een theater. Weesp is gesitueerd op 5 autominuten afstand en het zwem- en vaarwater van 'het Gein' ligt letterlijk 'voor de deur', winkels, scholen en andere faciliteiten binnen handbereik.
Het is hier geweldig wonen!!
Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Roeland Hillen
Tel: 0641524343
Email: hillen@raad-huis.nl

Raadhuisplein 2, 1391 CV Abcoude
Telefoon: 0294-282940
E-mail: info@raad-huis.nl
Internet: https://www.raad-huis.nl