Molenwetering 11 Abcoude

Vraagprijs € 1.496.500 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Vrijstaande villa
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  2017
Ligging  :  Landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  260 m²
Inpandige ruimte  :  22 m²
Externe bergruimte  :  6 m²
Perceeloppervlakte  :  2.352 m²
Inhoud  :  1.063 m³
Totaal aantal kamers  :  6
Aantal slaapkamers  :  4
Tuin  :  Verzorgd, zuid, 15.75 x 50 m
Parkeergelegenheid  :  Inpandig, parkeerplaats
Overig parkeren  :  op eigen terrein
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, hal
Omschrijving:
Je verwacht het niet...als de bebouwing aan de Molenwetering bijna is afgelopen staat ie daar: deze strakke en moderne maar z smaakvol gebouwde villa op een enorm perceel (2.352 m2) eigen grond. Aan alle kanten van het huis krijgen zon en licht vrij de ruimte om binnen te komen. Behalve modern is dit huis ook functioneel, aan alles is gedacht: optimaal ingedeelde ruimtes met veel bergruimte. Steeds afgewerkt met hoogwaardige en mooie materialen zodat er eenheid is ontstaan en het huis rust en warmte uitstraalt. Aan 2 kanten heel vrij uitzicht over de weilanden. Parkeren op eigen terrein.

Gebruiksoppervlakten:
Wonen ca.: 260 m
Overige inpandig ca.: 22 m
Gebouw gebonden buitenruimte ca.: 60 m (terras onder overstek begane grond en dakterras)
Externe bergruimte ca.: 6 m
Perceelopp. ca.: 2.352 m

Globale indeling:
Begane grond:
Een imposante hal die recht doet aan de status van het huis vormt het hart van het huis. De hal (met toilet en kastenwand/garderobe) geeft toegang tot zowel de woonkeuken (links), de woonkamer (rechtdoor) als de garage (rechts) en de eerste verdieping.
In de luxe woonkeuken is alle benodigde apparatuur (onder meer een Quooker, stoomoven en combi oven) te vinden en is er veel bergruimte in de kastenwand. Het lichtgrijze composiet blad, de afzuiginstallatie in het blad en de inductiekookplaat geven de keuken een strakke en rustige uitstraling. Heel handig is de aangrenzende bijkeuken met wasmachine- en droger aansluitingen.
In het L-vormige deel van de keuken is plaats voor een lange eettafel en/of een heerlijke (thuis) werkhoek. Maar liefst drie paar openslaande deuren geven toegang tot de terrassen.

Woonkamer weer met openslaande deuren naar de tuin, doorkijk houthaard, dubbele deuren naar de keuken en naar de hal. Er is volop zicht op de tuin en de weilanden.
De inpandige garage is nu in gebruik als gym. In berging van de garage bevindt zich het buffervat (vloerverwarming) en de omvormer voor de zonnepanelen.

Eerste verdieping:
Eiken trap met ingebouwde leuning v.v. led verlichting, overloop met lichtstraat, 3 slaapkamers grenzend aan het dakterras van 40 m2 waaronder de master bedroom met eigen badkamer v.v. ligbad, dubbele wastafel, douche en wc 'om het hoekje'. Er is ook nog een aparte wc en een gasten badkamer met inloopdouche en wastafel. De 4e slaapkamer ligt aan de voorzijde.

Tuin:
De houten elektrische deuren geven toegang tot het erf, diverse (zonne)terrassen waaronder 1 overdekt terras n er is voldoende gras voor een stevig potje voetbal.

Bijzonderheden:
* Duurzaamheid: geen gas op het perceel, 'triple' glas, 35 zonnepanelen en rondom gesoleerd
* Brug nog te bouwen ca. 15.000,-. Er ligt nu een tijdelijke dam
* Vloerverwarming d.m.v. een lucht warmtepomp
* Warm water d.m.v. een doorstroom systeem
* Alarm installatie met camera's
* Perceeloppervlakte 2.352 inclusief gedeelte v.d. sloot
* De grond is opgehoogd met een zgn. 'leeflaag' van ca. 1,5 meter dikte
* Waternet heeft een erfdienstbaarheid om de sloten te schouwen

Ligging
Abcoude........ de groene en waterrijke achtertuin van Amsterdam! Hardlopen door de weilanden, fietsen, hockeyen, voetballen en tennissen. Het kan allemaal. Diverse winkels en restaurants zijn in het gezellige centrum te vinden. Een aantal 'grote jongens' is ook aanwezig bv. De HEMA en de PLUSmarkt! Cultuur snuiven kan ook, in het Piet Mondriaan theater of op diverse evenementen. Je kunt op de fiets en met de sloep naar bv. de Vinkeveense Plassen, Loosdrecht of Amsterdam. Business centrum Zuid/oost, het AMC/Vu ziekenhuis, Ajax, het Ziggo Dome en Schiphol zijn allemaal zeer goed en snel bereikbaar!. Het is hier top wonen met of zonder kinderen.
De gemeenteraad heeft recent besloten dat ook het zwembad nabij het station weer wordt herbouwd.

++++++++++

Unexpected... as you drive along Molenwetering, and the homes become fewer and farther between, it suddenly comes into sight: this contemporary and extremely elegant villa on an enormous freehold plot (2,352 sqm), bathed in light on all sides. This house is more than just style and appeal, it incorporates full functionality: an outstanding layout and ample storage space. With exceptional finishes and high-quality materials, the result is a harmonious property that exudes tranquility and warmth. Unobstructed views overlooking the meadows to 2 sides. On-lot parking.

Floor areas:
Residential ca.: 260 sqm
Further indoor ca.: 22 sqm
Building related exterior space ca.: 60 sqm (terrace under ground floor roof and rooftop deck)
External storage ca.: 6 sqm
Plot ca.: 2,352 sqm

Layout:
Ground floor:
An impressive central hall in keeping with the grandeur of the house. The hall (with a restroom and wardrobe wall/ coat area) accesses both the kitchen/lounge, the living room, the garage and the first floor.
The luxury kitchen/lounge is fitted with a full range of appliances (including a Quooker, steam oven and combination oven) and offers ample storage space in the cupboard wall. The light grey composite worktop, integrated extractor and induction cooker lend the kitchen a sleek and calm feel. The fittings for the laundry machine and dryer. are in the convenient adjacent pantry.
The L-shaped part of the kitchen can easily accommodate a long dining table or home office space. Three French doors access the terraces.

The living room also has French doors to the garden, a dual aspect fireplace, French doors to the kitchen and to the hall. This room offers magnificent views of the meadows.
The integrated garage is currently used as a gym. The storage/utility space in the garage holds the buffer tank for the underfloor heating and the inverter for the solar panels.

First floor:
Oak staircase with a built-in bannister with led lighting, landing with modular skylights, 3 bedrooms adjacent to the 40 sqm-rooftop deck, including the master bedroom with a private bathroom fitted with a bathtub, double vanity, shower and toilet. This level also features a separate restroom and a guest bathroom with a walk-in shower and vanity. The 4th bedroom is at the front.

Garden:
Electric wooden doors access the grounds, several (sun) terraces, including a roofed terrace, and the garden has a lawn for a fun game of soccer.

Specifications:
* Sustainability: gas-free, triple glazing, 35 solar panels and full insulation
* Bridge yet to be built, ca. 15,000. The property now has a temporary dam
* Underfloor heating: air heat pump
* Warm water: instant heating system
* Alarm system with cameras
* Plot size 2,352 sqm incl a part of the creek
* The soil was raised with a 1.5-meter 'residential layer'
* An easement applies, allowing Waternet to monitor the creeks

Location
Abcoude........ Amsterdam's lush and water-rich backyard! Run along the meadows, bike, hockey, play soccer and tennis. Abcoude offers it all. A wide range of shops and restaurants are within walking distance of the property in the town's bustling center, as are HEMA and PLUSmarkt! Abcoude also offers cultural options, with Piet Mondriaan theater or at one of the annual events. Bike or boat to Vinkeveense Plassen or Loosdrecht Lake Districts or Amsterdam. ZuidAs, Amsterdam-Zuidoost, AMC/ BU hospitals, Ajax, Ziggo Dome and Schiphol are close-by. The municipality has given the green light to the construction of a swimming pool close to Abcoude's train station.

Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Roeland Hillen
Tel: 0641524343
Email: hillen@raad-huis.nl

Raadhuisplein 2, 1391 CV Abcoude
Telefoon: 0294-282940
E-mail: info@raad-huis.nl
Internet: https://www.raad-huis.nl