Rijksstraatweg 157 Baambrugge

Deze woning is verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Vrijstaande woning
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1866
Ligging  :  Aan bosrand, aan vaarwater, landelijk gelegen
Woonoppervlakte  :  212 m²
Inpandige ruimte  :  16 m²
Externe bergruimte  :  120 m²
Perceeloppervlakte  :  1.225 m²
Inhoud  :  797 m³
Totaal aantal kamers  :  6
Aantal slaapkamers  :  3
Tuin  :  Verzorgd, noordoost, 18 x 24 m
Parkeergelegenheid  :  Parkeerplaats
Overig parkeren  :  op eigen terrein
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, hal, stookruimte, berging, wasruimte
Omschrijving:
Welkom in "Boschzicht", een schitterend Rijksmonument dat in 2017 grondig is gemoderniseerd tot een gezellige woonboerderij op een open en zonnig perceel met een heerlijke tuin, enorme schuur (120 m2) en eigen parkeergelegenheid.

De achtertuin heeft een prachtige doorkijk naar weilanden, de zij-tuin heeft een kleine boomgaard met appels en een actieve moestuin met tal van ingezaaide groenten, kruiden en bloemen. In de voortuin staan drie stokoude leilindes die, samen met het huis, officieel als dorpsgezicht zijn beschermd. Met de recente verbouwing werden de karakteristieke elementen als balkenplafonds, gebinten en plavuizenvloer hersteld of beschermd en zijn elektra en cv voorzieningen vernieuwd. Waar mogelijk is dak-, vloer- en muurisolatie, vloerverwarming en dubbel glas aangebracht. Het huis is van binnen volledig geschilderd en verkeert in zeer goede staat van onderhoud.

Gebruiksoppervlakten:
Wonen: ca. 212 mē
Overige inpandig: ca. 16 mē (kelder)
Externe bergruimte: ca. 120 mē (schuur)
Perceeloppervlakte: ca. 1.225 mē

Globale indeling.
Kelder/begane grond:
Het voorhuis heeft een ruime, lichte woonkamer met hoog plafond, een opkamer, een kelder met origineel pekelbad waarin vroeger kaas werd gemaakt. Het achterhuis is verbouwd tot een lichte, grote leefruimte (ca. 50 m2) met open keuken met vloerverwarming, zitgedeelte met houtkachel en directe toegang tot de achtertuin. Er is een nieuwe badkamer met stoere granito vloer en de bijkeuken kan desgewenst tot slaapkamer worden veranderd.

Eerste verdieping:
In het bovenhuis zijn drie slaapkamers, een 2e badkamer en heel veel bergruimte. De vloer van de ouder slaapkamer is extra geïsoleerd. Er is veel vaste kastruimte ingebouwd.

Tuin:
Voor, naast en achter. Er is altijd wel een zonnig plekje te vinden en als de oogst van de moestuin goed is kunt u uw onbespoten eigen 'haute cuisine' diner bereiden.

Bijzonderheden
* Rijksmonument uit 1866, in 2017 volledig gerenoveerd en geschilderd
* Geweldige woonkeuken met vloerverwarming en houtkachel, grenzend aan de tuin
* Drie, mogelijk vier slaapkamers, twee badkamers
* Ruim perceel met boomgaard en moestuin
* Grote schuur (ca. 120 m2) met vele mogelijkheden. Op dit moment zal de schuur geen schoonheidsprijs verdienen.
Het dak is asbest houdend en zal t.z.t. verwijderd dienen te worden
* Ruim voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein
* Gedeeltelijke dak-, muur- en vloerisolatie volgens richtlijnen monumentenwacht
* Kapconstructie van staal en jaarlijks onderhouden rieten dak
* De open haard in de woonkamer is nu niet aangesloten op een kanaal
* Aanleg van een glasvezel netwerk is gestart. Kosten: opstart en/of abonnementskosten in overleg met de exploitant
* Dit huis ligt eigenlijk tegen Loenersloot aan. In dat dorp is een Montessori (basis)school

Ligging:
Boschzicht ontleent haar naam aan de ligging, tegenover de bostuin van Kasteel Loenersloot aan het riviertje de Angstel. Voor de deur wordt een ligplaats voor een bootje gedoogd met de Angstel, de Vecht, Loosdrechtse- en Vinkeveense plassen als aantrekkelijk vaargebied.
Baambrugge en Loenen hebben een prachtige, oude dorpskern met enkele winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen, Abcoude (treinstation) ligt op 6 km afstand. Er is een actief (sport)verenigingsleven. Gunstige ligging t.o.v. Amsterdam (ca. 15 min.) Schiphol (20 min.) en Utrecht (15 min) met een regelmatige busverbinding. De Vinkeveense plassen en bijbehorende strandjes liggen op 10 minuten fietsen. Maar mogelijk sluit u meer aan bij Loenen aan de Vecht. Ook een prachtig dorp met top restaurants, de rivier de Vecht, enkele winkels, goede sportvoorzieningen o.a. golf, hockey en tennis etc.

++++++++++

Welcome to "Boschzicht", a stunning listed national heritage building which was thoroughly updated in 2017, a charming farmhouse situated on an open and sunny lot with a magnificent garden, enormous barn (120 sqm) and private parking.

The backyard looks out over the meadows, the side garden features a small apple orchard and a vegetable patch with an assortment of vegetables, herbs and flowers. The front garden features three historic screen linden trees which, together with the house, have been designated as a protected townscape. Recent renovations saw the restoration and preservation of the home's characteristic elements, such as the beamed ceilings, trusses and floor tiles and the renewal of the electrical wiring. Where feasible, roof, floor and wall insulation, underfloor heating and double glazing has been installed. The interior of the house has been completely repainted and the property is in excellent condition.

Floor areas:
Residential: ca. 212 sqm
Further indoor: ca. 16 sqm (cellar)
External storage: ca. 120 sqm (barn)
Plot size: ca. 1,225 sqm

Layout
Ground floor/ cellar:
The front house has a spacious, bright living room with a tall ceiling, raised room, a cellar with the original brine bath where, in the old days, cheese was made. The rear house has been remodeled and is now a bright and expansive living area (ca. 50 sqm) with an open-plan kitchen with underfloor heating, a sitting area with a wood burner and direct access to the back garden. There is also a new bathroom with a robust granite floor and the pantry would allow for easy conversion into an extra bedroom.

First floor:
Upstairs, there are three bedrooms, a 2nd bathroom and generous storage. The floor of the master bedroom is fitted with extra insulation. This level features ample fitted storage space.

Garden:
Front, side and back garden. There is always a sunny spot to be found. Harvest from your own vegetable patch and prepare a quintessentially organic 'haute cuisine' dinner.

Specifications
* Listed national heritage property (Rijksmonument) from 1866, completely renovated and repainted in 2017
* Fabulous kitchen/ lounge with underfloor heating and wood burner, adjacent to the garden
* Three, potential for four, bedrooms, two bathrooms
* Expansive plot with an orchard and vegetable patch
* Large barn (ca. 120 sqm) that can serve a multitude of purposes. The barn could use a little TLC.
The roofing contains asbestos and must be removed in due time
* Ample on-lot parking
* Partial roof, wall and floor insulation in accordance with monument watch guidelines
* Steel roof structure, thatched roof maintained annually
* The fireplace in the living room is not currently connected to a chimney
* Optic fiber network is under construction. Costs: commencement and/or subscription fees in consultation with the supplier
* This house borders on Loenersloot, which has a Montessori (elementary) school

Location:
Boschzicht takes its name from its location, across the woodland garden of Loenersloot Castle on Angstel river. Berthing a small boat is tolerated out front, from where you have direct access to Angstel and Vecht rivers, Loosdrechtse Plassen and Vinkeveense Plassen lakes.
Baambrugge and Loenen both have beautiful, traditional town centers with a few shops for groceries, Abcoude (train station) is 6 km away. The community has an active sports club tradition. Excellent location relative to Amsterdam (ca. 15 min) Schiphol (20 min) and Utrecht (15 min) and frequent buses. Vinkeveense Plassen and its beaches are within 10 minutes' cycling distance. Perhaps Loenen is more your style - also a charming village with excellent restaurants, Vecht river, a few shops and countless sports amenities including golf, hockey, tennis, etc.


Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Roeland Hillen
Tel: 0641524343
Email: hillen@raad-huis.nl

Raadhuisplein 2, 1391 CV Abcoude
Telefoon: 0294-282940
E-mail: info@raad-huis.nl
Internet: https://www.raad-huis.nl