Stationsstraat 20 Abcoude

Vraagprijs € 950.000 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Vrijstaande villa
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1880
Ligging  :  In centrum, in woonwijk
Energielabel  :  Klasse E
Woonoppervlakte  :  198 m²
Inpandige ruimte  :  7 m²
Externe bergruimte  :  8 m²
Perceeloppervlakte  :  384 m²
Inhoud  :  733 m³
Totaal aantal kamers  :  8
Aantal slaapkamers  :  4
Tuin  :  Zuid, 7 x 16 m
Parkeergelegenheid  :  openbaar parkeren
Overige ruimte  :  toilet, hal, berging
Omschrijving:
In 1880 zijn in Abcoude aan de Stationsstraat 5 unieke zeer geliefde vrijstaande statige herenhuizen gebouwd. Voor het eerst sinds 22 jaar is nu n van deze huizen met een zeer diepe en zonnige achtertuin te koop.
Van oorsprong is dit een zeer royaal vrijstaand herenhuis, dat naderhand in tween is gesplitst.

Omdat de onderste woonlaag een eigen entree heeft, kan het als separaat (huur)huis worden gebruikt, maar het is ook ideaal voor praktijk/kantoor aan huis of een ouder kind of ouders dichtbij.
Door het aanbrengen van een interne trap naar de verhoogde begane grond verdieping kan het huis simpel weer teruggebracht worden in de oorspronkelijke staat, zodat het geheel als heerlijk familiehuis kan dienen.

De woning, die al sinds 1937 in bezit is van n familie, is goed onderhouden, maar is nu wel toe aan een moderniseringsslag. U hebt daarmee wel een echt bijzonder object midden in het prachtige dorp Abcoude, dat slechts op 8 autominuten van Amsterdam ligt.

Gebruiksoppervlakten:
Wonen ca.: 198 m waarvan 80 m2 voor de onderste verd. met eigen entree.
Overige inpandig ca.: 7 m (berging)
Gebouw gebonden buitenruimte ca.: 19 m (balkon)
Externe bergruimte ca.: 8 m (schuur)
Perceelopp. ca.: 384 m

Globale indeling:
Souterrain:
Onderste woonlaag (voorzijde iets onder straat-niveau, achterzijde gelijk aan de tuin):
Eigen entree vanaf de straat, ruime hal, sfeervolle keuken aan de straatzijde met aangrenzende eetkamer. De en-suite deuren geven toegang tot de woonkamer aan de tuinzijde. Verder is er nog een slaapkamer aan de tuinzijde. De badkamer met o.a. zitbad en de aparte wc zijn toegankelijk vanuit de hal, de genoemde slaapkamer overigens ook. Aan de achterzijde is een deur naar de tuin vanuit de slaapkamer. De woonkamer heeft aan de achterzijde een raam.

Eerste verdieping:
Eigen entree vanaf de straat, royale hal met entree naar de wc, grote kamer-en-suite met originele glas-in-lood deuren en fraaie ornamenten plafonds. De keuken ligt aan de achterzijde. De deur geeft toegang tot het grote terras.

Tweede verdieping:
Ruime overloop met 3 slaapkamers, een badkamer en diverse vaste kasten.

Zolder:
Boven de gehele woning zit nog een forse zolderberging. Het (deels) openbreken van de zolder zorgt voor een spectaculair ruimtelijk effect en zal de slaapkamers erg mooi maken.

Tuin:
De ligging is op het zuiden dus perfect voor de zonaanbidders. Er is een aangebouwde berging en een losse berging. Rechts naast het huis is een priv steeg die toegang geeft tot de achtertuin. In de voortuin kunnen evt. fietsen geparkeerd worden.

Bijzonderheden:
*De mogelijkheid voor dubbele bewoning of praktijk/kantoor aan huis met eigen entree maakt dit pand echt uniek
*Eigen CV ketel voor de beneden woning
*Het dak van de woning is in 1984 vernieuwd
*Het dakje van de schuur is vermoedelijk asbesthoudend en zal binnen enkele jaren verwijderd moeten worden
*Buitenschilderwerk in 2017 uitgevoerd
*Zeer fraaie architectuur
*Ligging aan de rand van het centrum van Abcoude met alle winkels op loopafstand
*Parkeren zonder vergunning
*Dichtbij het NS station en het natuurschoon rondom de rivier 't Gein
*Op het vlakbij gelegen vm. Rabobank terrein zullen 4 prachtige huizen worden gebouwd
*De perceeloppervlakte is incl. een stuk openbare weg gelegen aan de voorzijde
*In de akte zal een 'ouderdomsclausule' en een 'niet zelf bewoningsclausule' worden opgenomen

Ligging:
Abcoude heeft een optimale verkeersontsluiting (A2), div. busverbindingen, een NS-treinstation en is zeer gunstig gelegen t.o.v. het bruisende Amsterdam (10 autominuten), Utrecht (ca. 25 minuten) en Schiphol (15 minuten). Abcoude ligt op fietsafstand van het AMC, IKEA en de Johan Cruyff Arena.
Het gezellige, oude dorp heeft vele winkels, sportvoorzieningen (o.a. voetbal, hockey, tennis, 27 holes golfbaan en watersport mogelijkheden) en vier lagere scholen. Er zijn diverse restaurants, er zijn kinderopvang
mogelijkheden en er is zelfs een theater.
Zwem- en vaarwater van 'de Angstel', 't Gein', winkels, scholen en andere faciliteiten binnen handbereik.
Het is hier goed wonen!!

Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Roeland Hillen
Tel: 0641524343
Email: hillen@raad-huis.nl

Raadhuisplein 2, 1391 CV Abcoude
Telefoon: 0294-282940
E-mail: info@raad-huis.nl
Internet: https://www.raad-huis.nl